Stencil Art – att måla utan pensel

Ateljen2_BlondZebra Cheeta_YellowPink IMG_0744

När jag började med konst var jag övertygad att jag inte kunde måla. Med pensel alltså, istället var färg och komposition min starka sida. Jag gjorde enkla teckningar och skisser i datorn och började screentrycka och sprejmåla med mallar, det som kallas stencil art på engelska. Den mest publika konstnären för tekniken är Banksy men det finns massor av fler otroligt begåvade artister.

Den 7 september 2019, kommer jag att delta vid Leksands kulturfestival och visa hur man gör konst med mallar. Kom gärna förbi och säg hej!

Uppåt väggarna

Efter att ha målat serien “She was afraid of heights, but she was much more afraid of never flying” på allt större papper, var det dags för något mer. Pappret räckte inte till och väggarna ropade efter hoppande och gungande motiv. Och vad coolt det blev! I min fina gula ateljé, i ett kök och på Hera Hub i Uppsala där jag målade med publik.

Vykort man blir glad av

Hepp, hepp! Färgglada, crazy, peppiga vykort är på väg ut i världen. Efter att ha testat vykorten i kompiskretsen och sålt och sålt och sålt ställer jag ut på Formex och kollar om fler vill vara med och sprida solsken. Vill du köpa vykort, posters eller anteckningsböcker? Jag har ett litet lager kvar, mejla mig på pia@blondzebra.se med dina önskemål.

Nya produkter på Society6

Jag har sålt min konst på sajten Society6 ett tag. Där kan du hitta konstnärer och grafiska formgivare från hela världens vars alster trycks på kuddfodral, mobilskal, duschdraperier, klockor, grafiska blad och mycket mer. Jag har tagit fram några nya produkter med min konst – jag gillar mest mobilskalen och de små tygbörsarna. Beställ din egen favorit på Society6/BlondZebra.
Society6_maj2106

Ny stor elefant

Vad är det med mig och alla djur? Jag älskar att använda djur som motiv även om andra motiv börjar knacka på och vill vara med. Så några djur till. Den här gången har jag målat STOORT. Tavlan är 77 x 55 cm. Grunden är akvarell och sedan har jag gått loss med kol, screentryck och sprejfärg. Lager på lager för att få djup och karaktär. Fler tavlor finns under KONST.

Hmmm… Den här tavlan var tänkt att läggas ut till försäljning på SaatchiArt.com!  Men jag hann aldrig lägga ut den. Den såldes direkt via sociala medier.

Pia Lilenthal

Jag heter Pia Lilenthal och är konstnär och grafisk formgivare. I över 25 år har jag arbetat med reklam och marknadsföring, både som formgivare och som projektledare. För några år sedan blev längtan att ägna mer tid åt konsten allt större. Fler tavlor har det blivit sedan dess men framför allt har jag använt min konst som illustrationer och i grafisk formgivning. Både i tidningsartiklar, annonser och framför allt på bokomslag. I Dalarna har jag min stora härliga ateljé, mina jobb finns runt om i Sverige och Europa. Jag använder screentryck, sprejfärg, akvarell och kollage – gärna tillsammans – och resultaten finns både tryckt på papper, tyg, vykort, klockor, iPhone-fodral och på bokomslag. Och naturligtvis på tårtor! Konst tryckt på marsipan som säljs över hela Europa. Hur kul som helst! Kolla in mina tårtor hos företaget Din Tårta.

Allt gott!
Pia