Grafisk formgivning

Med över 25 års erfarenhet från reklamateljéer och egen ateljé, har jag hunnit med hundratals trycksaker. Från idé och design till original och färdiga trycksaker som broschyrer, tidningar, affischer, logotyper, illustrationer, bokomslag, banners och mycket mer. Här är ett urval av områden som jag arbetar inom:

Bokomslag och skivomslag
Jag älskar bokdesign – både omslag och inlagor. Jag har haft turen att även få arbeta med det redaktionella arbetet till många av böckerna. Att få se en bok växa fram från råmanus, inledning och avslut som förändras, sidor som kastas om är en härlig process. Den layout som då tar form har avtryck från varje beslut som tagits – kan den grafisk formen bli så mycket bättre och autentisk än så?
Bocker_april2107
Stark på insidan

Stolt_stark_saker

Design av tårtor
Min konst trycks på marsipan och blir tårtor. Färgglada motiv med kollage från 50-talets Life-tidningar. Sprakande glädje med tvist – kan en tårta bli mer aptitlig och rolig än så? Nya tårtor är alltid på gång, kolla in: http://www.dintarta.se/pia-lilenthal-tartor

Rapporter och redovisande trycksaker
Rapporter och inlagor till böcker är något som den organiserade sidan av mig gillar. Ordning och reda – det ska vara lätt för läsaren att ta till sig budskapet. Här är formen lika viktig som textinnehållet. Visuell kommunikation som inte skriker högt men som gör skillnad.
Digitaliseringsrapport   Diplom Biopublikens pris 2017_lgr
AttLaraSigForlora_Innehall
Illustrationer
Illustrationer i olika media och stil för att förklara en modell, händelse eller för att förstärka en text. Flera av mina illustrationer och målningar används på bokomslag.
Preloaddagen_BlondZebra         Utskrift

Profil_bla_kollage3_lgr      Gravidbild_lgr

Tidningslayout
Tidningar, pressmaterial, årsredovisningar. Under drygt sju år arbetade jag med tidningslayout, både design/original och redaktionellt innehåll. Jag har en även en utbildning från Poppius journalistskola.
Tidningslayout_BlondZebra

Logotype
En logotype ska kunna användas både i trycksaker och på webb. Dessutom ska den hålla flera år, stå ut bland andra logotyper, vara fyndig, informativ, annorlunda och gärna jäkligt snygg. Stora krav javisst!
Print

Förpackningsdesign

MrsCows_BlondZebra

Leave a Reply